Camurri CB-50 bryggverk

Camurri Brauer_Silkorg-500x500Eftersom jag "vuxit" ur Braumeisters lilla 20-litersversion (rent volymmässigt alltså, inte professesionellt :-) ) så tittade jag på den större femtiolitersmodellen men jag vill ha mer flexibilitet så blev det till slut en Camurri CB-50 som har runt 60-70 liter som övre gräns men ändå möjlighet att göra bara 20 liter om man vill. Den funkar med en mekanisk omrörare istället för att cirkulera vörten med pump. I princip är det samma metod som jag använde i min första gryta "plastis" på 30 liter där jag skruvade ihop en omrörare av en ostbricka och en torkarmotor från en V40 :-) 

IMG 9677IMG 9678IMG 9682
Maskinen kommer hyggligt förpackad med pappersfyllda påsar som skydd runt om.
IMG 9684IMG 9687
Förutom förlängningsstolpen man hänger maltkorgen på vid "lakning" följer det med en rengöringsborste pch en instruktionsbok på svenska. Jämfört med min 20 liters Braumeister ser CB50 gigantisk ut!
IMG 9685IMG 9686
Elementen ser bra klena ut i botten på den stora grytan! Vi får snart se vad dom duger till. Baksidans logga var fortfarande tejpad...

Jag kan tillägga att jag inte haft problem med mitt vanliga 10A uttag för att driva maskinen. Kommer jag ihåg ska jag mäta (med billig Clas Ohlson mätare) nästa gång!

Läs om mjukvaran, PLC och dess problem och möjligheter här!

Konstaterar att kvalitén är italiensk och inte tysk! Än så länge ångrar jag absolut inte köpet utan är sjukt sugen på första bryggdagen! Den potentiella bryggvolymen och omrörningen känns fortfarande bra.

Läs om min premiärbryggning här!

 2014-12-16: Mätte upp volymen under uttaget för tappkranen idag och det var 8,5 liter! Det känns mycket men det är å andra sidan inga problem att luta maskinen lite för att få ut det sista. Dock så läste jag ett inlägg av Svensson (på Humles forum tror jag) där han har ett lite råare förhållningssätt till att alltid klämma ut det där sista... Det är helt enkelt att göra lite mer öl så man kan skippa grumset helt och bara ta ut den klara fina vörten! Samma sak från jäsningen. Så från och med nu ska jag försöka ha goda marginaler i recepten (typ 25 liter i Beersmith men kanske bara ta ut 20 till jäsning).

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

VCNT

Today 7

Yesterday 30

Week 37

Month 265

All 50200

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions