Torrhumling experiment

2015-04-15 22.17.16
2015-04-15: Jag tänkte prova lite torrhumling för att lära mig både just torrhumling men även få en liten hint om vad humlen tillför vid vissa mängder. 

Jag tar ut tre flaskor av Lagunitas klonen jäst på WLP002 och torrhumlar med ca 6 gram per liter av vardera Amarillo, Galaxy och Chinook (lite mer på Amarillon eftersom det är en mindre flarra)!

Jag måste säga att Galaxyn, som var kottar, luktade väldigt mycket mer och fräschare än dom andra två, som var pellets... Jag glömde desinficera tappkranen och slangen innan jag tappade upp flaskorna men det ska nog gå bra, jag brukar ju spola ur den efter varje gång och hade dessutom tappat några andra öl innan... !?

Nu får dom stå i rumstemperatur några dagar (3?) så ska vi kyla och smaka dem sen :-)

2015-04-18: Dags att kasta dessa i "kylen" på 0 grader för lite kallkrasch.

2015-04-19: Basölet smakar riktigt bra (men inte riktigt som Lagunitas IPA) och rent. Amarillon har verkligen tagit smak och doft av humlen! Det blir ganska vegetabiliskt men kanske inte gräsigt direkt. jag får lite feeling av nässel-te eller något sådant :-) 

Galaxyn luktar rent bajs faktiskt! Knappt så jag vill smaka... Den här går bort helt.

Chinooken är en helt annan historia! Doften är angenäm och godis-tropisk om än lite "ung". Jag tror jag ska ta och blåsa i en ansenlig mängd vis flameout på nästa IPA!

2015-04-22: Provar ett glas av Chinooken igen. Den har nu stått en vecka totalt men sista 4 dagarna i 2 grader. Doftar starkt men av vad? Det ska ju vara grapefrukt, tall och "kryddigt". Jag får nog gå ut och sniffa lite på en tall tror jag :-) Inte är det dåligt i alla fall. Det är tyvärr inte lika "fräscht" som i t ex Brewskis IPA där det känns som om man stoppar ner snoken i en fruktskål.

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

VCNT

Today 7

Yesterday 28

Week 53

Month 427

All 53084

Currently are 3 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions