Flaskor

Sista veckorna har jag börjat spara på tomflaskor efter diverse kalas och bryggningar :-) Tanken är såklart att fylla dessa med egenproducerad dryck och på så vis spara några kronor (och miljön för tusan). Blötläggning gav vid handen att vissa bryggerier är "snällare" än andra vad gäller vidhäftningen av etiketterna. 

Oppigårds får 5/5 eftersom deras flaskor är som nya efter ett par timmar i vanligt kallvatten. Etiketterna faller av utan beröring :-)

thumb 2013-11-23_16.00.22Diverse amerikanska flaskor har betydligt tuffare lim och där blir det bara värre av blötläggning eftersom etiketterna löses upp men lim och pappersrester blir kvar på flaskan. Mariestads etiketter går bra att pilla av efter blötläggning men limmet blir kvar.

Jag testade att köra några Mariestadsflaskor i diskmaskinen på max temperatur (70 grader) och alla limrester försvann! Oklart om det sätter igen sil och/eller avlopp :-) Till helgen ska jag ge mig på att maskindiska ca 50 flaskor (för att få bort lim och annat från utsidan, insidan är en annan femma).

I efterhand kan jag konstatera att jag, tyvärr, inte behövt så mycket flaskor än! Men jag hoppas ju få upp kvalitéen på ölet snart och då ska jag flaska betydligt mer! Jag får väl helt enkelt diska ur dem igen när det är dax :-D

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

VCNT

Today 8

Yesterday 28

Week 54

Month 428

All 53085

Currently are 2 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions