Tankar efter 7 bryggningar

Jag tänkte egentligen bara skriva lite generellt så här i mitten på januari (2014) efter tre månader och sju bryggningar! 

Dom fyra första känns bortkastade om man ser till smak och kvalitet. Doft, smak och utseende lämnar en hel del att önska kan man väl säga. #3 hällde jag rakt ut i slasken. Ettan var ju en lager och det var kanske ett konstigt förstaval... Jag har sparat några flaskor som jag ska dricka/smaka med farsan eftersom han var med på bryggningen. Tvåan drack jag ju några liter av när den var ganska "ung" och det funkade, även om det inte smakade kanon. Nu efter ytterligare veckor tycker jag att den är ganska äcklig :-o  Fyran är lite neutral i doften och lämnar en bismak som inte är särskilt angenäm :-(

Femman då?  Det var ju den första jag bryggde i Braumeistern och dessutom en Stout som Enköping råkar ha den perfekta vattnet för! Tre veckor efter bryggningen så luktar det gott och jag har stora förhoppningar på den. Ska väl kolsyra den snart och sen kanske flaska den så jag kan ställa undan två lådor till påsk. [28 jan] Nu har jag druckit en del av denna Stout och är supernöjd! Den kanske inte vinner några priser men JAG tycker den är jättegod, på riktigt! :-)

IMG 9169Sexan står på jäsning fortfarande och #7 bryggde jag igår. Sexan var ruskigt klar och fin redan när jag tappade den till jäshinken. Den har fått jäsa betydligt svalare än dom tidigare och jag hoppas det drar ner på dom obehagliga eftersmakerna. Sjuan har jag splittat så jag jäser en dunk med Safale 05 och resten i vanliga hinken med Safale 04. Båda står i 16-17 grader nu och bubblar fint.

Självklart är det naivt att tro att man kan brygga en Oppigårds Indian Tribute eller en Lagunitas Maximus första gången man försöker... Men jag måste säga att jag är lite förvånad över den låga kvalitet jag uppnått. Vad jag egentligen skulle vilja just nu är att provsmaka några andra hembryggares drycker för att på något sätt hitta en nivå att jämföra med min egen. Dessutom skulle jag vilja gå på en bryggarkurs eller hänga med ett rutinerat gäng för att se hur dom jobbar, nu när jag trots allt skaffat mig en blygsam erfarenhet!

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

VCNT

Today 8

Yesterday 28

Week 54

Month 428

All 53085

Currently are 2 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions