#72 - Fruity Juice (light)

Även denna är en "efterskrivning".

2017-09-10: Den här bryggdes för 16 dagar sen och är helt ok nu! Jag hade ju ett rejält missöde med den första versionen (testet) och den fick gå i golvbrunnen pga överjävlig beska och vegetabiliska/gräsiga humlesmaker (och aromen var kraftig tobak).

I detta recept tog jag bort karamellmalten och alla kok-givor helt och halverade humlemängden. Det funkade men det blev lite väl "lättsamt"! Så i nästa variant kommer jag återinföra lite karamellmalt och en liiiiten bittergiva på 30 minuter, kanske 15 (Beersmith) IBU eller något sånt).  Dessutom blev det för mycket lakning så volymen blev nästan 100 liter mer än beräknat, vilket såklart påverkade OG rätt rejält. Således lite klenare alkohol i denna än vad det var tänkt :-(

Jag har också haft ett elände med mina humle-vacuum-påsar som fan inte håller tätt (eller vad det heter åt andra hållet :-)   Det tjyvar in luft i mer än varannan påse. Det SKULLE kunna vara en bidragande orsak till att t ex torrhumlingen inte givit dom resulatat jag haft i garaget tidigare. Dock så måste jag säga att humlen doftar gott i påsen, vilket jag såklart kollar innan jag torrhumlar!

Det finns förbättringspotential men ölet är på tok för bra för att inte säljas! Så nu kommer det gå ut några hundra liter på fat och flaska närmsta veckorna!

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera