# 67 - Sextisju Lager

2017-06-19: Jag behöver helt enkelt en lager till semestern! Det blir en amerikansk variant med lite tryck i humlen. Dom sista jag bryggt har ju varit lite mer europeiska kan man säga.

Jag testar att sänka mäsktempen till 62 grader (3 timmar, overnight mash) och en timme på 68 innan utmäsk. RO-vatten med saltmängderna från NEIPA:n som jag bryggt precis och blev väldigt nöjd med.

I allt väsentligt ett mycket enkelt recept där jag bara tagit pale ale malt, en skvätt vetemalt och Citra och Mosaic så det ser bra ut :-)  Jag brukar fokusera på ca 30 IBU på första givan (30 min). Resten kommer i på nollan och får helt enkelt vara kvar tills jag kylt till 18 grader.

2017-06-20: Brewday! Det går ju lätt nuförtiden... Inte mycket att kommentera. Overnight mash som gick fint. pH 5.6 i mäsken så jag drog i ytterligare 15 ml och kom ner i 5.3 i koket. Cirkulerar genom slangar och pump i 5 minuter innan kylning till dryga 80 grader och whirlpoolhumle i 20 min. Syresättning vid överpumpning till plastjäskärlet och 70 gram rehydrerad Saflager w-34/70.

OG blev ruskigt mycket högre än receptet, 

Recept!

 

2017-09-08: Det här blev inte en jättebra öl.  Jag har haft så jävla mycket att göra och den här har jag inte haft något hjärta för så jag vet inte vad som gick fel....  Jag har ju typ tre fat av den så jag återkommer med en provsmakning vad det lider...

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera